До України повернули 14 дітей з ТОТ та Росії

Джерело: Микола Кулеба

Колишній дитячий омбудсмен та виконавчий директор БО Save Ukraine Микола Кулеба повідомив, що в Україну повернули ще 14 дітей з тимчасово окупованих територій та Росії.

Серед тих, кого вдалось повернути, є діти позбавлені батьківського піклування. За словами Кулеби, повернення дітей – це результат роботи команди Save Ukraine протягом тижня.

Він додав, що загалом Save Ukraine вдалось повернути 373 українських дітей, які перебували в окупації або ж були вивезені на території Росії.

“Історії, які ми чуємо від цих дітей, завжди розривають серце. Дівчатка-підлітки Аліса й Мілана розповіли, як російські танки обстрілювали їхні будинки. Тому вони разом з сімʼями змушені були тривалий час ховатися й навіть спати у сирих підвалах. На дитячих очах російські спецслужби проводили обшуки, допитували їхніх батьків, всіляко принижували й погрожували за відсутність російських документів”, – розповів Кулеба.

Він наголосив, що повернення кожної дитини – це нелегка робота.

“Ми щиро вдячні БФ Хуманіті, WeAreAllUkrainians та іншим партнерам за невтомну підтримку нашої діяльності з порятунку дітей та їхніх сімей з окупації”, -резюмував Микола Кулеба.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.