Лідери G7 не обговорювали пропозиції Путіна про припинення війни в Україні – Шольц

Джерело: Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що лідер G7 не обговорювали пропозиції Володимира Путіна щодо припинення російсько-української війни, оскільки вважають їх несерйозними.

За словами німецького канцлера, пропозиції Путіна про те, що задля припинення війни Україна повинна відмовитись від чотирьох областей та членства у НАТО, були націлені лиш на те, щоб відвернути увагу світу від Мирного саміту у Швейцарії.

“Всі знають, що ці пропозиції не мали серйозних намірів, а мали якесь відношення до мирної конференції”, – сказав Шольц перед вильотом до Швейцарії.

Що передувало?

Напередодні Путін зробив низку заяв щодо російсько-української війни., зокрема висунув умови для її повного припинення. Зокрема він заявив, що Росія готова до перемовин “хоч завтра”, за умови, якщо Україна відмовиться від Донецької, Луганської, запорізької та Херсонської областей. Окрім цього, очільник Кремля вимагає, аби Україна відмовилась від амбіцій членства у НАТО.

На слова Путіна зреагували в Україні, США та НАТО.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Служба порятунку ведмедів Аппалачі (ABR), розташована неподалік від національного парку Грейт-Смокі-Маунтінс у штаті Теннессі (США), виявила вбитого чорного ведмедя, який намагався поїсти млинців на узбіччі дороги.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.