Відзавтра може зменшитися тривалість відключень світла

Джерело: етер Київ24.

Радник прем’єра України з питань енергетики Юрій Бойко заявив про роботу над оптимізацією переліку споживачів з гарантованим електрозабезпеченням, що зменшить тривалість стабілізаційних відключень світла для споживачів.

“За результатами цієї роботи цей перелік має суттєво зменшитися, що дозволить ще більш рівномірно розподіляти ліміт електричної енергії, що, власне, повинно призвести, з одного боку, до більшого кола споживачів, які охоплюються цими переліками, але водночас до зменшення тривалості таких відключень”, – стверджує Бойко.

Він додав, що очікує про прийняття відповідного рішення уже завтра, 18 червня.

  • 16 червня голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький повідомив, що у наступні кілька тижнів ситуація в українській енергосистемі суттєво погіршиться. Зокрема з 11:00 до 23:00 графіки відключень плануються дещо більшими, ніж у решту часу доби.

Експерт зі зброї заявив Раді Безпеки ООН, що виявлені в Україні залишки балістичних ракет “беззаперечно” походять з Північної Кореї.

В різні періоди російсько-української війни в медійному просторі з’являються теми, які звертають увагу на проблеми…

Станом на 22:00 в п’ятницю, 28 червня, від початку доби на фронті відбулося 140 бойових зіткнень. 

Протягом дня, 28 червня, російські війська здійснили 36 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, зафіксовано 131 вибух. 

В п’ятницю, 28 червня, в Міністерстві енергетики України повідомили, що Литва передасть Україні потужний автотрансформатор.