Президент ПАР підтвердив, що саміт BRICS відбудеться в офлайн-форматі попри орден на арешт Путіна

Джерело: MSN

Президент Південної Африки Сиріл Рамафоса заявив, що наступного місяця саміт БРІКС, на який отримав запрошення президент РФ Володимир Путін, відбудеться, незважаючи на ордер Міжнародного кримінального суду на арешт очільника Кремля.

“Ми плануємо провести “фізичний” саміт БРІКС. Усі ми бажаємо провести саміт, на якому ми зможемо дивитися один на одного. “Фізичного” саміту ми не проводили майже три роки. Цей не буде віртуальним”, – запевнив Рамафоса.

Водночас він зазначив, що саміт БРІКС точно відбудеться, і що нині його учасники завершують обговорення формату заходу.

ДОВІДКОВО. 17 березня досудова палата Міжнародного кримінального суду у Гаазі, юрисдикцію якого Москва не визнає, видала ордер на арешт російського лідера Володимира Путіна у зв’язку з депортацією українських дітей до Росії під час повномасштабної війни проти України. Ще один ордер на арешт видано стосовно уповноваженої з прав дитини при президентові Росії Марії Львової-Бєлової за тим самим звинуваченням.

У зв’язку з цим Південна Африка як підписант Міжнародного кримінального суду (МКС) зобов’язана заарештувати Путіна, якщо він візьме участь у переговорах між лідерами Бразилії, Росії, Індії та Китаю.

Раніше The Times повідомляло, що влада Південної Африки попросила російського президента Володимира Путіна не приїжджати на саміт БРІКС, а долучитися до зустрічі в онлайн-форматі.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Служба порятунку ведмедів Аппалачі (ABR), розташована неподалік від національного парку Грейт-Смокі-Маунтінс у штаті Теннессі (США), виявила вбитого чорного ведмедя, який намагався поїсти млинців на узбіччі дороги.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.