У РФ до майже чотирьох років ув’язнення засудили американського військового

Джерело: Reuters

У РФ суд виніс вирок американському військовослужбовцю, якого звинуватили у крадіжці та погрозах. Американець проведе у в’язниці майже чотири роки.

Російський суд визнав громадянина США винним у крадіжці 113 доларів у своєї дівчини та погрозах вбити її. Три роки та дев’ять місяців ув’язнення американець відбуватиме у російській виправній колонії.

Окрім ув’язнення, американця також зобов’язали виплати постраждалій 10 000 рублів.

Сам засуджений свою провину визнав частково. За його словами, він дійсно викрав у росіянки гроші, однак запевняє, що це відбулось “з необхідності”. Водночас він заперечує, що погрожував вбити росіянку.

Адвокат засудженого вже заявив, що оскаржуватиме вирок. Прокуратура просила засудити американця на чотири роки та вісім місяців, захист наполягав на зняття всіх обвинувачень. Росіянки, яку обікрав американець, не було на засіданні.

Засуджений – 34-річний американський сержант Гордон Блек – був затриманий у Владивостоці на початку травня 2024 року після сварки з росіянкою Олександрою Ващук. З нею він познайомився, коли перебував у Південній Кореї.

У квітні Блек повідомив, що залишає службу та повертається додому у США. Однак замість цього він полетів до Китаю, а звідти – до Росії, аби зустрітись з Ващук.

У Пентагоні повідомили, що Блек порушив військові правила, відправившись до Китаю та Росії без попередження.

У засудженого американця у США є офіційна дружина та дитина. Меган – його дружина – минулого місця повідомила, що у її чоловіка виникли бурхливі стосунки з росіянкою.

Матір Блека розповіла, що її син вирішив приїхати до росіянки попри те, що вони “сварились як кіт з собакою”.

1 липня збірна Португалії з футболу вийшла у чвертьфінал Євро-2024, обігравши команду Словенії у серії пенальті.

1 липня президент Володимир Зеленський провів зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, висловивши вдячність зокрема за виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні, водночас акцентувавши на необхідності посилення української ППО.

Відповідно до документа, опублікованого 1 липня, Міжнародний союз електрозв’язку засудив низку інцидентів із втручанням Росії у супутникові системи європейських країн, закликавши припинити глушити GPS-звʼязок.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22.00 1 липня. Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою, але контрольованою. Від початку доби відбулося 161 бойове зіткнення.

У 2023 році народний депутат Микола Тищенко повідомляв про перевірки різних установ в межах роботи ТСК із вирубки лісів навіть після припинення її діяльності.