Завербували у чаті для знайомств: на Харківщині затримано інформатора РФ

Джерело: Служба безпеки України

На Харківщині затримали російського інформатора, який збирав дані для ворога. Фігуранта завербували у чаті для знайомств. Йому загрожує до восьми років за ґратами.

За даними слідства, затриманий намагався отримати дані про стратегічно вадливу оборону Харкова. Ця інформація потрібна була РФ для нових ракетно-дронових ударів та прориву ДРГ на північні околиці міста.

Ворог завербував фігуранта через популярний чат для знайомств у Telegram. У чаті зв’язкова спецслужб РФ, видаючи себе за пересічну росіянку, познайомилась з фігурантом та запропонувала близькі стосунки.

Коли затриманий погодився, росіянка поступово залучила його до розвідувальної діяльності на користь ворога.

За її вказівками фігурант обходив північні території Харківського району, де приховано фіксував місця найбільшого зосередження особового складу Сил оборони.

Співробітники СБУ затримали інформатора на гарячому, коли він фотографував спецтранспорт українських воїнів.

На місці події у нього вилучено телефон, який фігурант використовував для комунікації зі своєю російською “подругою” та фотофіксації військових об’єктів.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Зараз затриманий перебуває під вартою.

Місто Кайл в канадській провінції Саскачеван зіткнулося з перешкодою напередодні місцевих виборів: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.