Байден готується до «великої промови» на другий день саміту НАТО – CNN

Джерело: CNN

11 липня президент США Джо Байден пропустить вечерю глав держав і урядів на саміті НАТО у Вільнюсі. Глава Сполучених Штатів планує провести низку зустрічей та готується до великої промови 12 липня.

Журналістам повідомили, що у Байдена заплановані офіційні зустрічі на чотири дні, він також готується до “великої промови” на другий день саміту.

Тож, Державний секретар Ентоні Блінкен відвідає вечерю 11 липня замість Байдена.

У вівторок глава США взяв участь у низці зустрічей лідерів на саміті. 12 липня він виступить з промовою у Вільнюсі перед поїздкою до Гельсінкі, де візьме участь у саміті лідерів північних країн 13 липня.

Раніше стало відомо, що президент Сполучених Штатів Джо Байден планує провести дві зустрічі високого рівня під час саміту НАТО. Заплановані перемовини з президентами Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та України Володимиром Зеленським показують, що глава США особисто зацікавлений у двох резонансних дипломатичних актах.

Згодом радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван підтвердив, що Джо Байден та Володимир Зеленський зустрінуться 12 липня у Вільнюсі.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у суботу, 7 вересня, пообіцяла непохитну підтримку України.