Лімузин, чайний сервіз і кинджал: подарунки Путіна Кім Чен Ину

Джерело: Sky News

Президент Росії Володимир Путін подарував лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину лімузин Aurus російського виробництва, чайний сервіз і адміральський кортик.

Раніше Путін особисто доручив створити російський “розкішний” автомобіль. Відтак лімузини Aurus Senat почали випускати в 2018 році.

Згідно з вебсайтом фірми, Senat Limousine є “першим розкішним автомобілем з Росії” і символізує “відродження промислового, наукового та технологічного потенціалу РФ”. 

Фото: AP

Також відомо, що Путін отримав від Кіма в подарунок різні твори мистецтва.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін перебуває з візитом в Північній Кореї. Під час переговорів з Путіним лідер Північної Кореї Кім Чен Ин пообіцяв “повну підтримку та солідарність з російським урядом, армією та народом” у війні Росії проти України.

1 липня президент Володимир Зеленський провів зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, висловивши вдячність зокрема за виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні, водночас акцентувавши на необхідності посилення української ППО.

Відповідно до документа, опублікованого 1 липня, Міжнародний союз електрозв’язку засудив низку інцидентів із втручанням Росії у супутникові системи європейських країн, закликавши припинити глушити GPS-звʼязок.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22.00 1 липня. Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою, але контрольованою. Від початку доби відбулося 161 бойове зіткнення.

В Інституті вивчення війни попередили, що так звана “теорія перемоги” російського президента Володимира Путіна базується на тому, що він “зможе нескінченно прогресувати в Україні”. Аби не стимулюватиме його затягувати війну, Захід має пришвидшивши процес озброєння України.

1 липня Командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив, що за перший місяць літа втрати ворога становили близько 33713 осіб особового складу.