Допомога у випадку агресії проти однієї з країн: Путін і Кім Чен Ин підписали договір

Джерело: The Guardian

Володимир Путін та Кім Чен Ин підписали договір між РФ та КНДР, який, зокрема, передбачає, що, у випадку агресії проти однієї з країн, інша може стати на її захист.

Про підписаний договір Путін повідомив на спільному брифінгу з Кім Чен Ином після тривалих перемовин.

Путін заявив, що Північна Корея має право захищатися, і що “Російська Федерація не виключає військово-технічного співробітництва з КНДР згідно з підписаним сьогодні документом”.

Він також розповів, що обговорив з північнокорейським лідером світові справи та глобальний порядок денний. Він додав, що Москва та Пхеньян взаємно виступають проти “політично-вмотивованих режимів санкцій” Заходу.

Кім, своєю чергою, назвав Путіна “найдорожчим другом корейського народу”. Він наголосив, що “підтримує російських товаришів – найчесніших друзів”.

На вебсайті Кремля вказано, що підписана угода також передбачає співпрацю між країнами у сферах охорони здоров’я та медицини.

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Американська акторка Енн Гетевей підтвердила, що триває розробка фільму “Щоденники принцеси 3”, перша частина якого вийшла 23 роки тому.

Google випустив нову функцію, яка дозволить користувачам здійснювати пошук в інтернеті, знімаючи відео.