Корпорація з США Northrop Grumman хоче виробляти боєприпаси в Україні

Джерело: Breaking Defence

Американська військово-промислова корпорація Northrop Grumman висловила намір щодо виробництва боєприпасів середнього калібру в Україні. Реалізувати цю ідею планують в межах угоди про спільне виробництво між Пентагоном та українським урядом.

Штаб-квартира корпорації розташована в штаті Вірджинія. Після початку виробництва боєприпасів середнього калібру планується розширити його до танкових та артилерійських снарядів.

Ця угода є першою публічно визнаною угодою між міністерством оборони США та українським урядом щодо виробничого проєкту в Україні.

Державний департамент США в межах нової програми з розвитку оборонних підприємств в Україні інвестує 2 мільярди доларів в українську оборонно-промислову базу. Своєю чергою, це відкриє можливості для американсько-українського спільного виробництва.

Прем’єр-міністр Угорщини прагне стати посередником у мирних переговорах після того, як виступив проти підтримки Заходом України під час повномасштабного вторгнення Росії.

Більш як третина громадян РФ виправдовує гіпотетичне застосування ядерної зброї у війні проти України.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 4 липня. З початку доби відбулося 130 бойових зіткнень.

На майбутньому саміті НАТО, котрий відбудеться у Вашингтоні з 9 по 11 липня, країни Північноатлантичного альянсу представлять план зміцнення ВПК.

Західного озброєння досі не вистачає на потенційні можливості України у мобілізаційних ресурсах.