Немає правопорушення: поліція закрила кримінальне провадження у справі про катування та зґвалтування корови

Джерело: UAanimals

Правоохоронці закрили кримінальне провадження у справі катування та зґвалтування корови у Хмельницькій області. На думку поліціянтів, це адміністративне, а не кримінальне правопорушення.

В організації зауважили, що “шоковані” позицією поліції щодо справи про катування та зґвалтування корови.

У поліції вважають, що після загоєння травм корова не вважається скаліченою, а тому і кримінального правопорушення немає – лише адміністративне.

“Тобто ще раз: чувак прив’язав корову до трактора, тягнув її за роги, поки вона не впала, потім волік по землі, потім зґвалтував; у корови були вибиті зуби і зчесані боки, і все, що світить цьому чоловіку — це 3400 — 5100 гривень штрафу?!”, – обурились в UAanimals.

В організації додали, що вже готують скаргу на закриття кримінального провадження та закликали до максимального розголосу.

ДОВІДКА: наприкінці травня 2023 року у селищі Антоніни (Хмельницька область). В одній із місцевих груп виклали фотографії корови, яка лежить посеред поля і не може встати. У групі цікавились, чи ніхто не розшукує тварину.

Коли знайшлися власники тварини, виявилося, що вона має численні травми.

“Хтось прив’язав корову до трактора, і вона бігла, поки не знесилилась і не впала. Шкіра обдерта, роги підірвані від ланцюга, на якому її тягнули. Далі, мабуть, ланцюг порвався і тварина залишилась лежати”, — написав син власниці корови.

Згодом у полі знайшли і покинутий трактор.

Опісля корову оглянув лікар і з’ясувалося, що вона ще й зґвалтована. Крім того, в неї вибиті зуби і вона не може їсти.

Вже 31 травня поліціянти повідомили, що встановили особу, яка катувала та ґвалтувала корову – це 22-річний мешканець сусіднього села.

  • Приблизно місяць тому дослідники знали про проблему, коли сотні морських левів почали спливати на пляжі Південної Каліфорнії. Сильні, але зазвичай неагресивні морські ссавці раптом почали кусати людей, які до них наближалися.

Три нідерландські активістки закликають вшанувати пам’ять невинних жінок, які стали жертвами полювання на відьом у XV-XVII століттях, встановивши національний пам’ятник.

Дональд Трамп, колишній президент США, а нині кандидат від Республіканської партії, вважає, що Ізраїль має атакувати іранські ядерні об’єкти у відповідь на запуск балістичних ракет з Ірану.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Президент США Джо Байден застеріг Ізраїль від атак по нафтових родовищах Ірану, запропонувавши розглянути альтернативні способи відповіді на нещодавню масовану ракетну атаку.