У РФ заявили про масовану атаку БпЛА: є руйнування та постраждалі

Джерело: Букви

У ніч на 21 червня стратегічні об’єкти РФ атакували низкою безпілотників. Після атак виникли пожежі на Ільському НПЗ та поблизу аеродрому у Єйську. Є загиблий та постраждалі.

За повідомленням російського міноборони, цієї ночі силами ППО начебто було збито або подавлено понад сотню безпілотників.

Зокрема повідомляється про збиття/перехоплення 70 безпілотників над ТО Кримом та акваторію Чорного моря, 43 БпЛА над Краснодарським краєм та один БпЛА над Волгоградською областю. Окрім цього, повідомляється про знищення шести морських дронів у Чорному морі.

Попри повідомлення про відбиття атак, не обійшлось і без наслідків. В оперативному штабі Краснодарського краю повідомили про масовані атаки одразу на кілька районів – Темрюкський, Єйський та Сєвєрський.

У Темрюксьому уламки збитого БпЛА впали на гостьовий дім у селищі Волна. Обійшлось без постраждалих.

Окрім цього пошкоджено приміщення котельні поруч з автовокзалом у Краснодарі. Спершу місцева влада повідомляла про чотирьох постраждалих працівників. Згодом стало відомо, що один з них загинув.

У Сєвєрському районі БпЛА “впав” на територію Ільського НПЗ. За повідомленням місцевої влади, дрон “впав” на господарські споруди, внаслідок чого виникла пожежа на площі 50 квадратних метрів, яку оперативно погасили. Унаслідок атаки порань зазнали двоє осіб.

Оперштаб також прозвітував про відбуття атаки у Єйську, де розташований військовий аеродром. Влада запевняє, що обійшлось без наслідків. Водночас Telegram-канал “Крымский ветер” та OSINT-дослідник AvScanNZ пишуть про те, що на аеродромі видно щонайменше три сліди від пожеж.

 

За даними ЗМІ, після вбивства лідера ліванської Хезболли Хасана Насралли, верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї переїхав до безпечного місця в Ірані.

Тайський фермер Наттапак Кхумкад повідомив, що вбив понад 100 рептилій, які під загрозою зникнення, щоб запобігти їх втечі.

У Сумах продовжує зростати кількість жертв подвійного удару РФ по місцевій лікарні.

Директора одного з навчально-реабілітаційних центрів у Львівській області підозрюють у фізичному, психологічному та сексуальному насильстві щодо дітей.

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив, що кількість жертв російського удару по будівлі поліції в Кривому Розі 27 вересня зросла до чотирьох.