Жінка, яка понівечила могили полеглих військових, отримала підозру – прокуратура Києва

Джерело: Київська міська прокуратура/Telegram

60-річній жінці, яка осквернила могили військових у Києві, оголосили підозру.

“Повідомлено про підозру 60-річній жінці за фактом наруги над могилами захисників України, вчиненому з хуліганських мотивів (ч. 3 ст. 297 КК України)”, – ідеться у повідомленні Київської міської прокуратури.

За даними слідства, 20 червня підозрювана вчинила акт вандалізму на могилах загиблих захисників України – Дмитра Коцюбайла з позивним “Да Вінчі”, Андрія Пильщикова з позивним “Джус”, а також Павла Петриченка.

“Зловмисниця завдала понад 20 ударів палицею по могилах захисників, зірвала та поламала пам’ятні таблички, розбила лампадки”, – вказали у прокуратурі.

Правоохоронці у той же день розшукали та затримали жінку.

“Готується клопотання про обрання запобіжного заходу”, – повідомили у прокуратурі.

Підозрюваній загрожує до семи років ув’язнення.

Центр військових дій нового покоління (Center on New Generation Warfare) провів планування нападу Росії на Литву в 2027 році. У змодельованому сценарії російської атаки на НАТО альянсу знадобиться десять днів, щоб застосувати п’яту статтю. Тоді як німецькі війська відіграватимуть головну роль у захисті країн Балтії.

Глава французького МЗС Жан-Ноель Барро наголосив, що Париж відкритий до ідеї негайного запрошення України до НАТО, але переговори із союзниками з цієї теми триватимуть.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 20 жовтня. З початку доби вже відбулося 167 бойових зіткнень.

Український письменний, журналіст і публіцист Віталій Портников окреслив процес інтеграції України в НАТО, пояснивши ключові етапи, які має пройти наша країна, щоб стати повноправним членом альянсу. Він також виділив основні виклики, що можуть затягнути цей процес.

У новому друкованому номері глянцю “ELLE Україна” вперше в історії журналу з’явилася обкладинка, для зйомки якої позували сім дружин та два чоловіки очільників держав, котрі стали почесними гостями IV Саміту перших леді та джентльменів, заснованого пані Оленою Зеленською.