Захист Маріуполя, “Азовсталі”, полон і… вірші! Захисниця поділилася своєю творчістю

Джерело: Маріупольська міська рада/ Telegram

Творчість для багатьох військових стала порятунком, допомагає вивільнити емоції і відволіктись від реальності. Українські захисники і захисниці проявили себе зокрема як поети.

“Зняла мама сукню,

вділа форму дивну,

Як у тата, до якого

в спогадах я лину.

Я не плакала, я знала,

що матусі треба

До захисників приєднатись

мирного неба”.

Це вірш захисниці Маріуполя Юлії Горошанської. Його жінка написала в полоні.

Юлія поезією почала займатися ще в юності, іноді навіть накладала свої вірші на музику.

Потім поезія забулась. Ще у 2014 році жінка долучилась до ЗСУ. Повномасштабне вторгнення Росії зустріла вдома, коли була в декреті. Але як тільки почула про початок “великої війни”, залишила доньку на бабусю та пішла до військкомату. Юлія стала на захист Маріуполя, пройшла “Азовсталь” і полон.

У полоні жінка пережила неймовірний емоційний надрив. Одного дня, як каже Юлія, її “пробило” на вірші. Вперше за багато років.

На щастя, ще у вересні 2022 року, Юлія потрапила в списки обміну та нарешті змогла обійняти найрідніших.

Аж ось захисниця взяла участь у мистецькому конкурсі, показала світу свої твори. Юлія зізнається, що участь у конкурсі бере не для перемоги, а щоб поділитися емоціями, відкрити пережиті почуття.

“Конкурс поезії та прози серед військовослужбовців і ветеранів російсько-української війни ініціював Міжнародний фонд “Відродження”. Підтримали його центри “ЯМаріуполь”, – повідомляють у Маріупольській міській раді. 

Зареєструватись на участь у конкурсі можна за посиланням.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…