Австралія надасть Україні потужний пакет допомоги, зокрема 30 бронемашин Bushmaster

Джерело: Telegram-канал Володимира Зеленського

Президент України Володимир Зеленський, який перебуває у Вільнюсі, де проходить саміт НАТО, провів зустріч з прем’єр-міністром Австралії Ентоні Албенізі, під час якої було домовлено про новий пакет допомоги Україні.

Зеленський повідомив, що Австралія надасть Україні новий потужний оборонний пакет який, зокрема, міститиме 30 бронемашин Bushmaster.

Він подякував за допомогу та зазначив, що між Україною та Австралією “як завжди маємо й повне політичне порозуміння”.

Довідка: Bushmaster – колісний повнопривідний панцирний транспортер. Був створений з розрахунком на пустельні райони Австралії та може перевозити дев’ять солдатів із запасами їжі та патронів на три дні автономного опору. Оснащений 12,7-мм кулеметом або 40-мм автоматичним гранатометом.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.