Трамп небезпечніший, ніж був раніше: що ховається за заявами Джо Байдена?

Джерело: The Washington Post

Президент США Джо Байден заявив, що Трамп зараз є більшою загрозою для країни, ніж під час свого перебування на посаді.

“Коли він програв у 2020 році, у ньому щось зламалося”, — сказав Байден.

Думка про те, що колишній президент змінився (став більш одержимим собою, більш небезпечним і більш екстремальним) відтоді поширювалася протягом кампанії Байдена.

Повідомлення спрямоване не лише на виборців Байдена 2020 року, які з того часу відійшли, але й на значну групу виборців, які виступають проти обох кандидатів від основних партій. Байден доводить свою позицію перед тими, хто не хоче вибирати: інший кандидат гірший, ніж ви собі уявляєте.

Передвиборча кампанія Байдена зосереджена на використанні Трампом терміну “диктатор”, його риториці про “відплату”, його роль у нападі на Капітолій США 6 січня 2021 року, більш агресивні політичні плани та його проблеми з законом.

Цього тижня кампанія випустила рекламу, яка зосереджена на засудженні Трампа за шахрайство в бізнесі та цивільних судах щодо сексуального насильства та додаткового шахрайства.

“Йдеться про те, чому він є злочинцем”, — сказав стратег кампанії, який говорив на умовах анонімності.

Трамп будує свою власну передвиборчу кампанію на основі кампанії, оголошеної в травні, — «сила проти слабкості, успіх проти невдачі та повна нечесність адміністрації Байдена». Його операція зосередилася на критиці діяльності Байдена щодо економіки, інфляції, імміграції та громадської безпеки, а також на критиці розумових здібностей і лідерства Байдена.

“Напади Джо Байдена не тільки відчайдушні. Вони є визнанням того, що його адміністрація та політика є жалюгідними провалами”, – сказав у заяві радник Трампа Кріс ЛаЧівіта.

За даними AdImpact, Байден і його союзники вже витратили понад 116 мільйонів доларів на теле- та радіорекламу. Водночас передвиборча кампанія Трампа ще не показала жодної телевізійної реклами про загальні вибори.

Байден прийшов до переконання, що атака на Капітолій США 6 січня 2021 року стала важливою історичною подією, нарівні з терористичними атаками 11 вересня на Нью-Йорк і Вашингтон. Перша реклама, яку Байден зробив у цьому циклі передвиборчої кампанії, почалася із зображень нападу на Капітолій.

Але обрамлення цього нападу як частини ширшої зміни в характері, намірах і настроях Трампа відбулося нещодавно.

“Люди, з кожним днем ​​стає все ясніше: загроза, яку представляє Трамп, буде більшою на другому терміні, ніж на його першому терміні”, — сказав Байден у вівторок на зборі коштів, перш ніж повторити “різку” фразу.

“Він не тільки одержимий програшем у 2020 році, він явно трохи розгублений зараз”, – продовжив Байден.

Американський телерепортер Боб Ван Діллен, перервав свій прямий ефір про ураган “Хелен”, щоб врятувати жінку з автомобіля, що застряг у воді. На відео він стоїть під дощем з затопленим авто за спиною і розповідає, як жінка потрапила в небезпечну зону.

Артем Ковбасинський, 24-річний артист Клайпедського державного музичного театру, що в Литві, загинув на фронті 27 вересня. За словами друзів, він повернувся в Україну з Литви на початку війни. Артем вважав, що жити спокійно з коханою, доки в Україні війна — означає втратити гідність.

“Хезболла” опублікувала заяву, в якій підтвердила смерть свого лідера Хасана Насралли. Це поклало край його 32-річному перебуванню на посаді лідера угруповання.

Євросоюз рекомендує авіакомпаніям уникати повітряного простору Лівану та Ізраїля протягом найближчого місяця.

У Московській області було ліквідовано полковника Збройних сил Росії Олексія Коломєйцева, керівника 924-го державного центру безпілотної авіації.