Найбагатшу родину Великої Британії засудили до в’язниці за експлуатацію персоналу

Джерело: The Guardian

Швейцарський суд засудив чотирьох членів найбагатшої родини Великої Британії за експлуатацію індійського персоналу в їхньому особняку в Женеві.

Родину Хіндуджа, яких не було в суді, виправдали у звинуваченнях щодо торгівлі людьми, але засудили за експлуатацію персоналу.

Пракаша Хіндуджу та його дружину Камал засудили до чотирьох років і шести місяців ув’язнення, а їхній син Аджай та його дружина Намрата отримали чотири роки позбавлення волі.

Фото: EPA

Прокурори стверджували, що родина Хіндуджа платили своїм співробітникам мізерну плату і не давали їм можливості виходити з дому. Вони відомі тим, що привозити слуг з Індії. Сім’я заперечила усі звинувачення.

Хіндуджа досягли конфіденційної позасудової угоди з трьома співробітниками, які висунули їм звинувачення, але прокуратура вирішила продовжити справу через її серйозність.

У своїй кінцевій промові прокурор Женеви Ів Бертосса звинуватив родину у зловживанні “асиметричною ситуацією” між впливовим роботодавцем і незахищеним працівником для економії грошей.

“Вони наживаються на стражданнях світу”, — сказав Бертосса в суді.

Адвокати сім’ї Хіндуджа стверджували, що троє позивачів отримували значні переваги, не трималися в ізоляції та могли вільно залишати віллу. 

Маючи інтереси в нафтовій і газовій сферах, банківській справі та охороні здоров’я, Hinduja Group представлена ​​в 38 країнах і налічує близько 200 000 співробітників.

Американський репер Каньє Вест прибув до Москви і зупинився у центрі російської столиці, стверджує російська продюсерка Яна Рудковська.

За гроші зібрані в турі Сполученими Штатами Америки команда Ірини Федишин придбала понад 50 автомобілів для українських захисників.

Українська військова промисловість запустила серійне виробництво безпілотників-камікадзе, які можуть вражати цілі на відстані понад 1000 кілометрів. Про це повідомив Герман Сметанін, генеральний директор Укроборонпрому.

Новий портрет короля Чарльза III у військовій формі оприлюднили з нагоди Дня збройних сил Великої Британії, який країна цього року відзначала 29 червня.

Парламентська асамблея ОБСЄ 29 червня ухвалила резолюцію, визнавши дії Росії геноцидом українського народу.