Удар КАБами по Харкову: відомо про 42 поранених, аварійно-рятувальні роботи тривають

Джерело: ДСНС України, Офіс Генерального прокурора

За попередніми даними внаслідок масованого удару РФ по Харкову загинуло три особи, ще 42 поранені, з них дві дитини – дівчата віком 12 та 13 років.

Нагадаємо, що вдень 22 червня російська армія здійснила щонайменше чотири удари по Харкову керованими авіаційними бомбами (КАБ). За інформацією кореспондентів Суспільне Харків, вибухи у місті чули о 15:14.

У Холодногірському районі зафіксовано влучання по території підприємства. В Основʼянському районі міста ворог влучив у пʼятиповерховий житловий будинок: перші три поверхи повністю зруйновані.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Внаслідок російської агресії пошкоджено житлові будинки, магазини, офісні приміщення, кафе, автосалон, легкові авто, тролейбус, зупинку транспорту.

Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки атаки. Також триває ліквідація пожежі житлового будинку площею 300 кв.м. у передмісті Харкова.

За попередніми даними, росіяни вдарили по місту чотирма УМПБ Д-30 з території населеного пункту Бєлгородської області РФ.

За гроші зібрані в турі Сполученими Штатами Америки команда Ірини Федишин придбала понад 50 автомобілів для українських захисників.

В Україні триває 858-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 542 тисячі осіб.

Українські захисники відновили втрачені позиції поблизу Кремінної Луганської області.

Протягом дня, 29 червня, російські війська здійснили 14 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 94 вибухи.

В Генштабі повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 в суботу, 29 червня. На цей час вже відбулося 117 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку.