В Греції феєрверк, запущений з яхти, спричинив лісову пожежу

Джерело: BBC News

В Греції заарештували тринадцять людей, які, як стверджує влада, перебували на яхті й запустили феєрверк, що спричинило лісову пожежу на грецькому острові Гідра.

Фото: epoxikoipirosvestes/Facebook

Пожежа охопила єдиний сосновий ліс на відомому туристичному острові, який лежить на південь від Афін.

Зараз полум’я вдалося взяти під контроль. Оскільки до пляжу немає доріг, пожежники діставатися до нього морем, а гелікоптери скидали воду з повітря.

У суботній заяві грецька пожежна служба заявила, що всі 13 осіб є громадянами Греції та постануть перед прокуратурою в неділю.

Причина пожежі викликала обурення в Греції, яка вже бореться з кількома лісовими пожежами.

“Ми обурені тим, що деякі люди так безвідповідально кидають феєрверки в сосновий ліс”, — сказав мер Гідри Гіоргос Кукудакіс.

У соціальних мережах також засудили інцидент.

“Багаті люди, у яких більше грошей, ніж розуму”, — написав один із користувачів.

З вівторка Греція перебуває в режимі підвищеної готовності до лісових пожеж і влада готується до важкого літа, оскільки сухі умови, сильний вітер і високі температури продовжаться.

Але країна також має проблеми з підпалами — щонайменше 79 людей були заарештовані минулого серпня через смертоносні лісові пожежі.

Велика Британія заборонила супермоделі Наомі Кемпбелл бути довіреною особою благодійної організації після того, як розслідування виявило, що кошти, зібрані на добрі справи, використовувалися на “нерозумні витрати”.

У Києві спостерігається різке зменшення чисельності горобців, яке сталося через косіння трави і “гламуризацію” столичних парків.

Понад 3600 хімічних речовин, дозволених для контакту з харчовими продуктами в упаковці, кухонному посуді або харчовому обладнанні, виявили в організмі людини, про що свідчить нове дослідження.

Станом на 16:00 в суботу, 28 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 66 атак. Основні зусилля окупанти і далі прикладають на Покровському напрямку, де провели третину від усіх атак на території України. Окрім того, окупанти активно діють на Лиманському, Курахівському та Времівському напрямках.

Сьогодні, 28 вересня, у Козачій Лопані Харківської області російські війська дроном атакували цивільну автівку, внаслідок чого загинув суддя, а ще три жінки поранені.