Китай погрожує смертною карою тим, хто підтримує незалежність Тайваню

Джерело: The Guardian

Китай погрожує запровадити смертну кару в крайніх випадках для “завзятих” сепаратистів незалежності Тайваню.

У нових керівних принципах говориться, що суди, прокуратура, органи громадської та державної безпеки Китаю повинні “суворо карати тих, хто бореться за незалежність Тайваню, за розкол країни та підбурювання до злочинів сепаратизму відповідно до закону”.

Повідомлення, оприлюднене Пекіном у п’ятницю, передбачає смертну кару для тих, хто докладає зусиль щодо незалежності Тайваню і тим самим “завдають особливо серйозної шкоди державі та народу”.

Офіційна представниця міністерства громадської безпеки Китаю Сунь Пін сказала журналістам у Пекіні, що максимальним покаранням за “злочин сепаратизму” є смертна кара.

Китай, який розглядає Тайвань як свою власну територію, не приховував своєї неприязні до президента острова Лай Чін Те, який вступив на посаду минулого місяця, заявивши, що він “сепаратист”.

Водночас Тайвань скаржився на посилення тиску з боку Китаю після того, як Лай виграв вибори, включаючи тривалі військові дії, торгові санкції та патрулювання берегової охорони навколо Тайваню.

Лай неодноразово пропонував вести переговори з Китаєм, але отримав відмову.

Американський репер Каньє Вест прибув до Москви і зупинився у центрі російської столиці, стверджує російська продюсерка Яна Рудковська.

За гроші зібрані в турі Сполученими Штатами Америки команда Ірини Федишин придбала понад 50 автомобілів для українських захисників.

Українська військова промисловість запустила серійне виробництво безпілотників-камікадзе, які можуть вражати цілі на відстані понад 1000 кілометрів. Про це повідомив Герман Сметанін, генеральний директор Укроборонпрому.

Новий портрет короля Чарльза III у військовій формі оприлюднили з нагоди Дня збройних сил Великої Британії, який країна цього року відзначала 29 червня.

Парламентська асамблея ОБСЄ 29 червня ухвалила резолюцію, визнавши дії Росії геноцидом українського народу.