У США знову засудили нападника на чоловіка Пелосі: йому загрожує довічне

Джерело: Reuters

У п’ятницю, 21 червня, суд штату Каліфорнія ще раз визнав винним за низкою звинувачень раніше засудженого Девіда ДеПейпа, який напав з молотком на чоловіка колишньої спікерки Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі.

Зокрема суд присяжних визнав ДеПейпа винним у викраденні, крадіжці зі зломом, незаконному позбавленні волі, погрозі члену сім’ї державного службовця і тиску на свідка.

Як зазначається, обвинувальний вирок штату може збільшити термін ув’язнення для ДеПейпа, який у травні був засуджений окружним суддею США до 30 років ув’язнення у федеральній в’язниці за спробу викрадення і напад на близького родича федерального чиновника.

Звинувачення, висунуті штатом, передбачають покарання до довічного ув’язнення.

“Докази на федеральному суді показали, що ДеПейп керувався правими теоріями змови, зокрема поширюваними QAnon, підживлюючись політичними звинуваченнями проти Хантера Байдена, сина президента Джо Байдена, і мільярдера Джорджа Сороса”, – йдеться в матеріалі.

Довідка. 28 жовтня 2022 року ДеПейп увірвався в будинок Пелосі в Сан-Франциско і вдарив її чоловіка Пола Пелосі молотком по голові, коли Ненсі Пелосі знаходилася у Вашингтоні.

Пол Пелосі втратив свідомість і був шпиталізований з переломом черепа, після чого йому зробили операцію.

  • Сьогодні, 15 травня, на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, відомого своєю проросійською позицією, було скоєно замах. Прем’єр отримав поранення, унаслідок стрілянини, яка сталася після засідання уряду. Букви зібрали підбірку скандальних заяв Фіцо.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.