У лікарні помер енергетик, який постраждав внаслідок масованої атаки РФ

Джерело: Telegram голови Запорізької ОВА Івана Федорова та “Укренерго“.

У лікарні помер енергетик, який 22 червня зазнав поранення під час атаки ЗС РФ на енергооб’єкт у Запорізькому районі. Його смерть підтвердив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

“Вчора, 22 червня, російська ракета вбила диспетчера нашої підстанції в південному регіоні. Ще один наш колега дістав поранень”, — написали в “Укренерго”.

Фото: Укренерго”

Денис Новіков пропрацював 20 років на підстанції, прийшовши туди у 18 років.

“Пройшовши шлях від слюсаря до диспетчера, Денис був професійним енергетиком. Вмів і гайки крутити, і роботою підстанції керувати”, – розповіли його колеги.

У чоловіка залишилась родина: дружина і 9-річний син.

3 липня лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко привіз бригадам на Харківщину FPV-дрони, Мавіки, комплекси РЕБ “Шатро”, квадроцикли та іншу техніку. Передаючи допомогу на фронт, політик закликав припинити цькування ЗСУ та політичні інтриги навколо військових.

З 18 травня, коли розпочав роботу застосунок Резерв+, його послугами скористалися вже 2 мільйони громадян. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

Вранці 3 липня російські війська завдали масованої ракетно-дронової атаки по Дніпру. В ОВА повідомили про збільшення кількості постраждалих.

У Росії трьох синів священника з Липецька засудили до 17 років колонії суворого режиму за спробу воювати на боці України проти окупантів. Вони планували приєднатися до легіону Свобода Росії. Брати проведуть три роки у в’язниці, решту терміну – у колонії суворого режиму.

Правоохоронці зараз розслідують 28 кримінальних справ за фактом убивства 62 українських військових після того, як вони здалися в полон.