В Ізраїлі у 21 особи виявили гарячку Західного Нілу: щонайменше двоє загиблих

Джерело: The Jerusalem Post

Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю заявило, що у 21 особи було діагностували гарячку Західного Нілу, двоє пацієнтів померли.

Зазначається, що з 21 хворого 17 осіб були ушпиталені з неврологічними симптомами.

Двоє пацієнтів, у яких підтвердили захворювання, померли цими вихідними у Rabin Medical Center-Beilinson Campus. Троє пацієнтів перебувають на апаратах штучної вентиляції легень.

Довідка. гарячка Західного Нілу – це вірусна хвороба, що передається через укуси комарів. У тяжких випадках супроводжується гарячкою, запаленням мозкових оболонок і речовини головного мозку, лімфаденопатією, ураженням слизових оболонок, екзантемою.

Хвороба розповсюджена в багатьох країнах Африки, Азії, Середземномор’я. Окремі спалахи реєструються в країнах Центральної Азії (Казахстан, Туркменістан, Таджикистан), Закавказзя (Азербайджан, Вірменія), в США, Канаді, Мексиці, країнах Центральної Америки і Карибського басейну, Австралії.

Головним джерелом та гарячки Західного Нілу в природі є 17 видів переважно перелітних птахів, які у крові мають високі концентрації вірусу, а він циркулює в них до двох тижнів. Резервуаром також можуть бути деякі дрібні ссавці, гризуни, кажани, але в них концентрація вірусу значно менша.

Переносники захворювання – численні види комарів, які інфікуються під час харчування кров’ю хворих птахів. Під час укусів комарів вірус може потрапляти в організм людей і тварин, де він здатний розмножуватися і призводити до хвороби.

  • У низці країн Європи зафіксовано появу інвазивних видів комарів, які, на думку фахівців, є причиною зростання кількості випадків лихоманки Денге.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська. 

Станом на 20:00 28 вересня внаслідок авіаційного удару РФ по Сумах вже відомо про десять загиблих та 22 поранених.

Служба безпеки України затримала на хабарі директора з контрольно-ревізійної роботи АТ “Енергоатому”.

Естонія, Латвія, Литва та Польща шукатимуть фінансування ЄС для будівництва мережі бункерів, загороджень, розподільних ліній і військових складів уздовж своїх кордонів з Росією та Білоруссю, повідомила Естонія.

Президент Грузії та лідери опозиції висловили свої обурення з приводу реклами, оприлюдненої правлячою партією, яка використала фотографії руйнувань в Україні, нібито стверджуючи, що тільки вона може зберегти мир з Росією.