LG оштрафували на 5,2 млн доларів за витік даних користувачів

Джерело: Yonhap.

Південнокорейська служба із захисту даних оштрафувала оператора мобільного зв’язку LG Uplus Corp. на 5,27 мільйона доларів у справі про витік особистих даних користувачів.

Комісія із захисту особистої інформації оштрафувала LG Uplus Corp., заявивши, що система автентифікації клієнтів компанії в цілому була “неадекватною”, а нестача інвестицій та зусиль щодо захисту інформації про клієнтів призвели до витоку даних.

Призначене фінансове стягнення є найбільшою сумою, яку регуляторний орган призначав для південнокорейської компанії.

Оператор LG Uplus повідомив, що у січні особисті дані приблизно 300 тисяч клієнтів, включаючи їхні імена, дати народження, домашні адреси та номери телефонів, були зламані внаслідок кібератаки та оприлюднені на незаконному сайті.

Комісія підозрює, що особисту інформацію клієнтів LG Uplus було зламано у червні 2018 року, і зазначила, що оператор не попіклувався належним чином про захист особистої інформації, що зберігається в його системі.

Разом зі штрафом, комісія зобов’язала LG Uplus посилити захист конфіденційності та перебудувати внутрішню систему для захисту клієнтів.

Регуляторний орган також закликав оператора вдатися до низки заходів безпеки, яких LG Uplus обіцяв вжити після інциденту в січні.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.

Норвегія стала першою країною у світі, де кількість електрокарів перевищила кількість бензинових автомобілів. Прогнозується, що до 2026 року електричних авто у країні також стане більше, ніж дизельних.

Посли країн “Великої сімки” підтримали та привітали схвалення Радою закону щодо реформи митниці.