Україна досягає виробництва дронів FPV у 3000 одиниць на день – Forbes

Джерело: Forbes

Станом на сьогодні Україна посилила позиції у виробництві дронів FPV для полювання на російську техніку. Наразі мовиться вже про понад 3000 FPV на день, що поступово скорочує різницю у кількості забезпечення на полі бою.

Український удар по російському заводу, що виробляє системи камер для Lancet, на певний час уповільнив виробництво, проте вже у травні РФ здійснила понад 300 атак цими дронами, що майже вдвічі більше проти попередніх показників.

Російські дрони Lancet справді становлять загрозу для української артилерії. Однак, з іншого боку, пише видання, схоже, що Україна завдає удару у відповідь комбінацією боєприпасів місцевого виробництва, які можуть вражати цілі на відстані понад 19 км і часто, здається, впольовують російську артилерію.

Ми не знаємо, скільки там промахів – їхній рівень успіху може бути вищим або нижчим, ніж у Lancet, – але велика кількість “катастрофічних знищень” із великими вторинними вибухами свідчить про те, що загальний ефект значно більший, – зауважили у матеріалі.

Зауважується, що російський Lancet, безсумнівно, ефективний, однак, його затьмарюють комбінації інших боєприпасів.

Тоді як Україна вже зараз виробляє понад 3000 FPV на день.

У війні, яка вимагає як кількості, так і якості, Росія може програти в обох, — резюмували у Forbes.

Раніше ми писали, що Україні необхідна будь-яка перевага, аби вибити російські війська зі своєї території. Так, нині однією з важливих позитивних тенденцій є невелика, однак, швидко зростаюча оборонна промисловість, в яку уряд вливає кошти, маючи впевненість, що сплеск виготовленого власноруч озброєння допоможе переломити ситуацію на полі битви.

Станом на 22:00 в суботу, 28 вересня, по всій лінії фронту від початку доби відбулося 136 бойових зіткнень. Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. 

Президент України Володимир Зеленський після зустрічі з Дональдом Трампом заявив в інтерв’ю Fox News, що колишній президент підтримуватиме Україну.

Протягом дня, 28 вересня, армія РФ здійснила 62 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 130 вибухів. 

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська.