Росія відновить прямі пасажирські поїзди до Північної Кореї

Джерело: Reuters

В липні Росія відновить пряме пасажирське залізничне сполучення з Північною Кореєю після чотирирічної перерви через пандемію COVID-19.

Губернатора російського Приморського краю, що межує з Північною Кореєю, Олег Кожем’яко сказав, що потяги курсуватимуть з міста Владивосток до північнокорейського порту Расон.

“Сівши у Владивостоці, (люди) приїдуть прямо в КНДР, насолодяться там красою, природою, культурою, познайомляться зі звичаями і традиціями”, – сказав він.

Нагадаємо, що президент РФ Володимир Путін відвідав Північну Корею минулого тижня вперше з 2000 року, поглибивши зв’язки Москви з Пхеньяном і підписавши двосторонню угоду, яка включає зобов’язання про взаємну оборону.

На думку аналітиків Інституту вивчення війни, захід повинен поспішити надати Україні підтримку, необхідну для проведення контрнаступальних операцій, щоб зруйнувати путінську теорію перемоги і не допустити затягування війни.

У Миколаєві внаслідок зіткнення двох автомобілів постраждали шестеро людей, зокрема, дві дитини – чотирьох і девʼяти років.

Українським військовим вдалося оточити ворога в районі агрегатного заводу у Вовчанську, де перебувають російські десантники.

1 липня відзначається Міжнародний день анекдоту та жартів, Міжнародний день курячих крилець; в Україні – День державного реєстратора. За церковним календарем вшановують пам’ять святих чудотворців і безсеребреників Косми і Дам’яна.

За даними синоптиків, у понеділок, 1 липня, в деяких областях України очікуються опади у вигляді граду та пориви вітру до 20 м/с.