У Помпеях археологи виявили дитячі малюнки гладіаторів

Джерело: Reuters

Археологи знайшли дитячі ескізи боїв гладіаторів, нанесені вугіллям на стінах одного з будинків у давньоримському місті Помпеї.

Як розповіли в агентстві, ескізи фігур гладіаторів із палицями були виявлені під час розкопок, які проводилися у Помпеях в останні місяці. Малюнки були зроблені дітьми віком шести або семи років.

Також археологи знайшли обриси трьох маленьких рук, двох фігур, які грають із м’ячем, сцену полювання, можливо, на кабана, і двох бійців, один з яких лежить на землі.

За словами психологів із Неапольського університету імені Федеріко II, виявлені малюнки зображують події, які бачили діти, а не вигадані.

Серед інших знахідок археологів – унікальний портрет дитини у каптурі із маленьким песиком біля ніг, знайдений у так званому “Будинку художників за роботою”.

Поблизу входу в цей будинок були також виявлені скелети чоловіка і жінки – літньої пари, яка, ймовірно, марно шукала притулку під час виверження вулкана в Помпеях близько 2000 років тому.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 вересня. З початку доби відбулося 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України прикинулися російськими розвідниками, аби захопити у полон трьох солдатів РФ.

Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови продовжує фіксувати системні порушення мовних прав громадян України в інтернеті. З початку 2024 року надійшла 421 скарга щодо порушення частини шостої статті 27 Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, котра регламентує використання державної мови в мережі інтернет (що майже на 50% менше, ніж за цей період у 2023 році).

Лідер Християнсько-демократичної спілки Фрідріх Мерц буде кандидатом на пост канцлера від опозиційного блоку ХДС/ХСС.