Північна Корея заявила про успішне випробування ракети з заповненою боєголовкою

Джерело: Reuters

В четвер, 27 червня, північнокорейські ЗМІ повідомили, що КНДР успішно провела випробування, спрямоване на розробку ракет з кількома боєголовками. Південна Корея відкинула це твердження як “обман” для маскування невдалого запуску.

Північна Корея заявила, що випробування провели в середу з використанням першого ступеня твердопаливного двигуна балістичної ракети середньої дальності. В КНДР заявили, що під час випробування ракета розділила боєголовки, які були точно наведені на три задані цілі.

“Мета полягала в тому, щоб забезпечити здатність знищувати окремі цілі за допомогою кількох боєголовок”, — йдеться в повідомленні.

Військові Південної Кореї заявили, що спільний аналіз південнокорейських військових вказує на те, що ракета вибухнула на початковій стадії польоту.

“Сьогодні Північна Корея дещо розкрила, але ми вважаємо, що це просто засіб обману та перебільшення”, — сказав на брифінгу речник Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї Лі Сон Джун.

За його словами, фотографії, опубліковані КНДР з нібито випробування швидше за все були сфабриковані або це перероблені фотографії з попереднього запуску.

  • Військові Південної Кореї сьогодні, 26 червня, повідомили, що, ймовірно, гіперзвукова ракета, запущена Північною Кореєю, вибухнула під час польоту.

Російські ритейлери запустили попередні продажі нового iPhone 16, обходячи заборону компанії Apple на експорт до Росії.

Блогер-хімік Гліб Репіч поділився думкою про те, як спецслужби Ізраїлю зуміли провести операцію з вибуху засобів зв’язку у Лівані.

Жителі трьох населених пунктів у Запорізькій області опинилися під блокадою з боку російських військ, не отримують гуманітарної допомоги та змушені пити дощову воду. Про це розповів начальник Оріхівської міської військової адміністрації Микола Вініченко.

В Bloomberg заявили, що Кремль використовує ютуб, щоб поширювати свої відео, проте обмежує доступ для росіян.

Сьогодні, 19 вересня, Верховна Рада в цілому прийняла нову постанову про зміну назв 327 населених пунктів у рамках дерусифікації.