Акварельну ілюстрацію до першого «Гаррі Поттера» продали майже за 2 млн доларів на аукціоні

Джерело: The Guardian

У Нью-Йорку на крайніх торгах аукціонного дому Sotheby’s продали акварельний малюнок до книги “Гаррі Поттер і філософський камінь”. Сума стала рекордною – 1,9 мільйона доларів (1,5 мільйона фунтів стерлінгів).

Ілюстрацію до дебютного видання першої книги у серії Дж. К. Роулінг створив британський художник Томас Тейлор. Вперше його представили на аукціоні у 2001 році в Лондоні, коли серія книг лише розпочинала свій світовий успіх.

Торги цього року тривали менш як 10 хвилин.

Фото: Angela Weiss/AFP/Getty Images

Зазначимо, що Томас Тейлор отримав замовлення від видавця Bloomsbury у віці 23 років. Лише за два дні він створив цю відому ілюстрацію аквареллю на холоднопресованому акварельному папері, доповнену контуром чорним олівцем Karisma.

1 липня збірна Португалії з футболу вийшла у чвертьфінал Євро-2024, обігравши команду Словенії у серії пенальті.

1 липня президент Володимир Зеленський провів зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, висловивши вдячність зокрема за виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні, водночас акцентувавши на необхідності посилення української ППО.

Відповідно до документа, опублікованого 1 липня, Міжнародний союз електрозв’язку засудив низку інцидентів із втручанням Росії у супутникові системи європейських країн, закликавши припинити глушити GPS-звʼязок.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22.00 1 липня. Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою, але контрольованою. Від початку доби відбулося 161 бойове зіткнення.

У 2023 році народний депутат Микола Тищенко повідомляв про перевірки різних установ в межах роботи ТСК із вирубки лісів навіть після припинення її діяльності.