В Україну хоче зайти австралійський виробник зброї, відомий антидроновими комплексами

Джерело: Міністерство оборони України

Австралійська компанія Electro Optic Systems розглядає можливість відкриття виробництва в Україні. Виробник впізнаваний завдяки своєму антидроновому комплексу Slinger.

“Під час зустрічі обговорювалися питання співпраці у галузі оборонних технологій та можливості взаємодії між Україною та EOS Defence Systems. Крім того, австралійська сторона висловила бажання локалізувати виробництво в Україні”, – йдеться в повідомленні.

Австралійська компанія EOS Defence Systems спеціалізується на технологіях, що інтегрують системи озброєнь для різних сухопутних і морських платформ. Серед її продуктів є рішення для боротьби з безпілотними літальними апаратами та наземними цілями.

Компанія працює під слоганом “Ніхто не знищує дрони, як EOS”.

Одним із флагманів Electro Optic Systems є протидроновий бойовий модуль Slinger, оснащений 30-мм автоматичною гарматою Bushmaster M230LF. Німецький уряд закупив цей модуль для захисту систем протиповітряної оборони IRIS-T в Україні.

1 липня збірна Португалії з футболу вийшла у чвертьфінал Євро-2024, обігравши команду Словенії у серії пенальті.

1 липня президент Володимир Зеленський провів зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, висловивши вдячність зокрема за виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні, водночас акцентувавши на необхідності посилення української ППО.

Відповідно до документа, опублікованого 1 липня, Міжнародний союз електрозв’язку засудив низку інцидентів із втручанням Росії у супутникові системи європейських країн, закликавши припинити глушити GPS-звʼязок.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22.00 1 липня. Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою, але контрольованою. Від початку доби відбулося 161 бойове зіткнення.

У 2023 році народний депутат Микола Тищенко повідомляв про перевірки різних установ в межах роботи ТСК із вирубки лісів навіть після припинення її діяльності.