Українцям виплачуватимуть гроші за повернення додому: рішення ПАРЄ

Джерело: Олексій Гончаренко / Telegram

Сьогодні, 27 червня, Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) проголосувала за виплату грошової допомоги українським громадянам, які повернуться додому після закінчення війни.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, голова комітету ПАРЄ з міграції.

“Після закінчення бойових дій українці, які будуть повертатись жити в Україну, зможуть отримати фінансову допомогу від європейських країн” – йдеться у повідомленні.

До слова, 25 червня Рада ЄС продовжила тимчасовий захист для українців до 2026 року.

1 липня збірна Португалії з футболу вийшла у чвертьфінал Євро-2024, обігравши команду Словенії у серії пенальті.

1 липня президент Володимир Зеленський провів зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, висловивши вдячність зокрема за виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні, водночас акцентувавши на необхідності посилення української ППО.

Відповідно до документа, опублікованого 1 липня, Міжнародний союз електрозв’язку засудив низку інцидентів із втручанням Росії у супутникові системи європейських країн, закликавши припинити глушити GPS-звʼязок.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22.00 1 липня. Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою, але контрольованою. Від початку доби відбулося 161 бойове зіткнення.

У 2023 році народний депутат Микола Тищенко повідомляв про перевірки різних установ в межах роботи ТСК із вирубки лісів навіть після припинення її діяльності.