Державі передали завод братів Медведчука та Козака вартістю $5 млн

Джерело: Державне бюро розслідувань, Львівська обласна прокуратура

Державне бюро розслідувань передало Національному агентству з виявлення активів (АРМА) підприємство родичів підозрюваних у держзраді екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака, яке оцінюється у 5 млн доларів США.

“В управління держави перейде завод з виробництва цегли у Львівській області вартістю понад 5 млн доларів США, кінцевими власниками якого є рідні брати Медведчука та Козака. Підприємство роками ухилялося від сплати податків, натомість прибутки йшли на фінансування збройної агресії Росії проти України”, – йдеться у повідомленні.

Також до державної власності перейде інше майно підприємства, включаючи чотири позашляховики, два екскаватори, трактор, автонавантажувачі, земельні ділянки обсягом понад 10 га, а також нежитлові приміщення загальною площею понад 31 тисячу квадратних метрів.

Нагадаємо, СБУ та ДБР зібрали докази проти Сергія Медведчука та Богдана Козака, братів колишніх народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака, які підозрюються у державній зраді. Усі четверо переховуються закордоном.

  • Європейський Союз ухвалив рішення про запровадження санкцій проти народного депутата від вже забороненої “ОПЗЖ” Віктора Медведчука, а також проросійського видання Voice of Europe.
  • У Києві співробітники Служби безпеки затримали соратників Віктора Медведчука, які працювали у прокремлівському політпроєкті “Другая Украина”.
  • Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) готує до продажу 264 картини, що належали Віктору Медведчуку.

В Одесі на вулиці Балківській на пішохідному переході автомобіль збив дівчинку. Рух на дорозі на той момент не регулювався світлофором через відсутність електропостачання.

В Україні активно створюють і використовують новітню зброю. Завдяки прагненню перехитрити ворога і великим інвестиціям, Україна стає центром для розробки автономних дронів та іншого озброєння.

Другий Західний окружний військовий суд у Москві заочно засудив українського журналіста Дмитра Гордона до 14 років позбавлення волі.

АТ “Укрзалізниця” поінформувала, що, вивчивши відгуки та досвід залізниць-патнерів, залучили експертів UAnimals, юристів, колег з Мінінфраструктури та вже подали на затвердження зміни стосовно до правил перевезення тварин.

Українські прикордонники затримали трьох українців та одного росіянина на кордоні зі Словаччиною. В ДПСУ вважають, що чоловіки намагалися незаконно виїхати з України.