Спека збільшує споживання електроенергії: що очікувати сьогодні

Джерело: НЕК Укренерго/Telegram

Сьогодні, 28 червня, відключення світла будуть упродовж цілої доби. За прогнозами НЕК Укренерго, через спеку вдень і ввечері споживання електроенергії  буде більшим на 2,5% порівняно з аналогічними годинами четверга, 27 червня.

Відучора Україна отримує аварійну допомогу від Польщі, Словаччини, Румунії. Це роблять, щоб частково покрити дефіцит і забезпечити резерви.

Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови імпортувалась електроенергія. Загальний обсяг 31 390 МВт-год (на 10% більше за вчорашній показник), з максимальною потужністю в окремі години до 1649 МВт.

 

Другий Західний окружний військовий суд у Москві заочно засудив українського журналіста Дмитра Гордона до 14 років позбавлення волі.

АТ “Укрзалізниця” поінформувала, що, вивчивши відгуки та досвід залізниць-патнерів, залучили експертів UAnimals, юристів, колег з Мінінфраструктури та вже подали на затвердження зміни стосовно до правил перевезення тварин.

Українські прикордонники затримали трьох українців та одного росіянина на кордоні зі Словаччиною. В ДПСУ вважають, що чоловіки намагалися незаконно виїхати з України.

Американський уряд виділив 176 мільйонів доларів компанії Moderna на виготовлення вакцини проти пташиного грипу на тлі занепокоєння спалаху інфекції у корів у кількох штатах.

Журналіст та письменник, лавреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Станіслав Асєєв отримав осколкове поранення на фронті.