Фінляндія передасть Україні військову допомогу на €159 мільйонів – Міноборони країни

Джерело: Міноборони Фінляндії

Фінляндія вирішила передати Україні 24-й пакет військової допомоги у розмірі 159 мільйонів євро. Президент країни затвердив це рішення 28 червня за поданням уряду. Вміст та терміни доставки нового пакету допомоги не розголошуються.

“Фінляндія віддана підтримці України в її боротьбі проти невиправданого нападу Росії. Йдеться не лише про Україну, а й, зрештою, про право всіх вільних народів на існування. Ми, фіни, навчилися з нашої власної історії, наскільки важливим є це питання”, – наголосив міністр оборони країни Антті Хаккянен.

Фінляндія виділила Україні загалом вже 2,2 млрд євро оборонної допомоги. Крім цього, країна приєдналась до чеської ініціативи щодо закупівель боєприпасів для України, а також є членом бронетанкової коаліції та коаліції з інформаційних технологій.

  • Данія анонсувала новий пакет військової допомоги України, котрий зокрема міститиме додаткове обладнання для підтримки винищувачів F-16.
  • Німеччина оголосила про новий пакет допомоги Україні, який включає системи ППО Iris-T, Himars, танки Leopard та іншу техніку.
  • Норвегія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на суму 42 мільйони євро (приблизно 480 мільйонів норвезьких крон). Ці кошти спрямують на забезпечення боєприпасами ЗСУ.

Станом на 2 липня у столиці України спостерігається високий рівень забрудненості повітря.

2 липня президент Володимир Зеленський обговорив з майбутнім генсеком НАТО Марком Рютте взаємодію України з Північноатлантичним альянсом.

Сполучені Штати незабаром нададуть новий пакет безпекової допомоги Україні на понад 2,3 мільярда доларів. До цього пакету входитимуть ракети для протиповітряної оборони, протитанкова зброя та інші критичні боєприпаси із запасів США. 

В Одесі на вулиці Балківській на пішохідному переході автомобіль збив дівчинку. Рух на дорозі на той момент не регулювався світлофором через відсутність електропостачання.

В Україні активно створюють і використовують новітню зброю. Завдяки прагненню перехитрити ворога і великим інвестиціям, Україна стає центром для розробки автономних дронів та іншого озброєння.