Україна впродовж чотирьох років отримуватиме по $60 мільярдів допомоги, – Шмигаль

Джерело: Денис Шмигаль/Telegram

Україна підписала 20 безпекових угод із союзниками. Завдяки цьому країна отримуватиме військову допомогу на суму 60 мільярдів доларів щорічно протягом наступних чотирьох років.

“У наступні 4 роки наші партнери планують надавати Україні загальну військову підтримку на 60 мільярдів доларів щорічно”, – повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

“Це унікальна історія, яка відкриває нові можливості для співпраці в оборонній сфері та дає основу для нашої майбутньої безпеки в мирний час”, – додав він.

Прем’єр-міністр також зазначив, що цього року Україна отримає додаткові 50 мільярдів доларів від союзників завдяки прибуткам від заморожених російських активів. Це рішення ухвалено на саміті країн “Великої сімки”.

  • Україна може отримати перші виплати з прибутків від заморожених в ЄС російських активів вже цього літа. Про це йдеться в офіційному повідомленні про результати саміту ЄС.
  • У четвер, 27 червня, в Брюсселі Європейський Союз підписав з Україною угоду про гарантії безпеки.

На сході України лінія активного фронту збільшилась, однак на деяких напрямках зменшилася інтенсивність бойових дій.

В Угорщині сталася серія помилкових списань коштів громадян, у яких зареєстрована банківська карта в App Store.

Спікер Військово-Морських Сил ЗСУ, капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук повідомив, що на півдні окупанти втратили майже 60 плавзасобів.

У деяких країнах упав рівень довіри до президента України Володимира Зеленського з 2023 року. Найбільше зниження відбулося у Польщі — на 22% порівняно з минулим роком, згідно з дослідженням Pew Research Center.

Станом на 2 липня у столиці України спостерігається високий рівень забрудненості повітря.