«Укренерго»: 29 червня графіки відключень світла застосовуватимуть впродовж доби

Джерело: “Укренерго”

В НЕК “Укренерго” повідомили, що завтра, 29 червня, застосовуватимуть графіки погодинних відключень з 00:00 до 24:00. 

Однак енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури не обмежуватимуть.

Додамо, 16 червня голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький повідомив, що у наступні кілька тижнів ситуація в українській енергосистемі суттєво погіршиться. Зокрема з 11:00 до 23:00 графіки відключень плануються дещо більшими, ніж у решту часу доби.

Нещодавно в “Укренерго” прокоментували заяви деяких ЗМІ та фахівців щодо ймовірного відключення світла взимку на 20 годин. За словами Кудрицького, такі прогнози зараз можна порівняти з ворожінням на кавовій гущі, адже ніхто не знає, що буде з українською енергосистемою взимку. Все залежатиме від того, чи продовжить РФ атакувати енергооб’єкти та здатності України відновити вже пошкоджені потужності.

Водночас він не виключає, що у зимовий період світло можуть давати по кілька годин на день. Він пояснив, що це “песимістичний сценарій”, коли графіки “можуть тривати не 4 години через 4, а 6-7 годин без світла, і 2-3 години зі світлом”.

Однак є і оптимістичні сценарії, якщо до зими вдасться відновити пошкоджені об’єкти генерації, а нові атаки РФ не матимуть успіху.

Український музикант-мультиінструменталіст, більш відомий сопілкар гурту Kazkа, Дмитро Мазуряк поповнив лави Збройних сил України.

Цьогоріч грошову компенсацію за житло отримають майже 2500 осіб. Міністерство у справах ветеранів здійснило розподіл субвенцій на виплату для придбання житла за трьома бюджетними програмами в обсязі 5,7 мільярда гривень.

У понеділок, 1 липня, ресторан американського рок-музиканта Джона Бон Джові в Нью-Джерсі, США, відсвяткував десяту річницю з моменту відкриття. Візитною карткою закладу є відсутність цін, а їжу можуть отримати всі, хто цього потребує.

Заступник міністра енергетики Микола Колісник повідомив, що Україна розглядає, як один із напрямків усунення дефіциту в енергосистемі, переговори з європейськими операторами системи передачі про збільшення потужності для імпорту електроенергії до 2,2 ГВт.

Глава слідчого суду №1 Барселони Хоакін Агірре почав розслідування справи, пов’язаної з ймовірною причетністю Росії до намагання сепаратистів Каталонії проголосити у 2017 році незалежність від Іспанії.