У Великій Британії до Дня збройних сил представили новий портрет короля Чарльза III

Джерело: BBC

Новий портрет короля Чарльза III у військовій формі оприлюднили з нагоди Дня збройних сил Великої Британії, який країна цього року відзначала 29 червня.

На світлині, зробленій у Великому коридорі Віндзорського замку, монарх зображений у парадному фельдмаршальському мундирі з медалями, мечем і відзнаками.

Фельдмаршал – найвище звання в британській армії. Король Чарльз отримав це звання ще за життя королеви Єлизавети II, але як монарх він є церемоніальним главою всіх збройних сил.

Як розповіли в агенції, зображення короля Чарльза було зроблено в листопаді минулого року Хьюго Бернандом – постійним королівським фотографом, який робив офіційні знімки коронації короля у 2023 році.

  • Активісти з групи Animal Rising провели  акцію протесту біля офіційного портрета короля Чарльза, який зараз виставляється в лондонській галереї. Вони використали малярний валик, щоб наклеїти два знаки на портрет монарха.

Протягом минулої доби, 3 липня, по всій лінії фронту зафіксовано 161 бойове зіткнення.

Американський журналіст Такер Карлсон анонсував інтерв’ю Президентом України Володимиром Зеленським.

Служба безпеки затримала двох шпигунів ФСБ РФ, які під виглядом пари наречених шпигували за морською охороною Одещини й коригували російські удари по військовій інфраструктурі Сил оборони.

У комуні Медон-ла-Форе на південний захід від Парижа невідомі напали на чотирьох людей, зокрема представницю уряду Франції. Нападу зазнала Пріска Тевено і три її помічники. 

4 липня в Україні щорічно відзначається День Національної поліції згідно з указом Президента України від 4 квітня 2018 року.