Цього тижня Україна стане однією з найспекотніших країн в Європі

Джерело: Український гідрометеорологічний центр у Facebook

Перший тиждень липня принесе до України високі температури. У результаті Україна стане однією з найспекотніших країн в Європі, проте найвища температура очікується в Іспанії – до +40 градусів.

Температуру в Україні можна буде порівняти із середземноморськими країнами. Спека сягатиме від 30 до 37 градусів.

Розпечене повітря з’явиться в Україні з Аравії, звідти завжди прибуває найспекотніша погода в наш регіон. Повітряний масив накриє майже всю країну, за винятком західних областей, де температури будуть трохи нижчими – до 30 градусів.

Читайте також: Не залишайте домашніх тварин у машині під час спеки – як їх захистити від високих температур

Затяжна хвиля спеки в Україні триватиме цього тижня, а щодня фіксуватимуть температури, вищі за норму.

“Чим довше утримується хвиля спеки – тим менше охолоджуються поверхні забудов, бетон та асфальт протягом ночі, тому з кожним днем комфортність сприйняття температур, що по-суті не змінюються, погіршується, особливо в умовах міста”, – написали в Укргідрометцентрі.

Метеорологи закликали уникати перегрівання, прямих сонячних променів та забезпечити достатнє споживання води.

В Італії посилилася вулканічна активність й в країні вивергається вже другий вулкан, викидаючи попіл і лаву біля північного узбережжя Сицилії. 

Під час матчу Євро-2024 Португалія-Франція французькі вболівальники вийшли з антиукраїнським плакатом про авіацію України.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 5 липня, на фронті відбулося 119 бойових зіткнень. Найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку. Також ворог активний на Лиманському і Торецькому напрямках.

Протягом дня, 5 липня, російські війська здійснили 18 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 73 вибухи. 

В лондонському Музеї дизайну в п’ятницю, 5 липня, відкрилась виставка, присвячена 65-річчю Барбі, на якій представлено 250 предметів зі світу Барбі.