Конгресвумен-уродженку України затримали в аеропорту з пістолетом: висунуто звинувачення

Джерело: The Hill та Associated Press.

Конгресменку українського походження з Республіканської партії США Вікторію Спартц звинуватили в порушенні правил носіння вогнепальної зброї. У неї виявили пістолет у міжнародному аеропорту у штаті Вірджинія імені Даллеса ще 28 червня.

Управління транспортної безпеки повідомило, що під час перевірки співробітники аеропорту знайшли незаряджену вогнепальну зброю калібру 38. Їй висунули звинувачення через “володіння або транспортування” пістолета чи іншої небезпечної зброї в аеропорт.

В офісі конгресменки заявили, що вона “випадково” взяла з собою пістолет, поклавши до валізи. Речник Спартц пояснив, що тоді конгресменка їхала на засідання Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі в Румунії.

У випадку доведення її провини, Спартц може отримати до одного року ув’язнення або штраф у розмірі $2500.

Ветеран України Михайло Гурняк-Рафальський зізнався, що понад десять років страждав від наркотичної залежності та закликав не боятися звернутися по допомогу.

У Великій Британії до 6,5 років ув’язнення засудили 30-річну вчительку Ребекку Джойнс, яка мала сексуальний звʼязок із двома учнями та завагітніла від одного з них.

На Тижні високої моди в Парижі заключним образом колекції осінь-зима 2024/2025 від лондонського дизайнера Роберта Вуна стало відтворення Чумацького Шляху. Для створення цього образу він витратив 1430 годин ручної роботи і 97 тисяч кристалів Swarovski.

Росіяни забрали в тимчасово окупованому Криму будинок української співачки Джамали.

У Закарпатській області у водоймі потонули дві дівчинки. Трагедія трапилася з підлітками 10-12 років у селі Батрадь Берегівського району.