Вранці силами ППО збито 11 повітряних цілей, якими окупанти цілили по Дніпропетровщині

Джерело: командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук

Вранці 3 липня силами ППО збито 11 ворожих повітряних цілей, якими РФ атакувала Дніпропетровщину.

Загалом ворог випустив в бік регіону три крилаті ракети наземного базування “Іскандер-К”, чотири керовані авіаційні ракети Х-59 та п’ять ударних БпЛА “шахед”.

Силами та засобами зенітних ракетних військ Повітряних Сил збито 11 повітряних цілей, зокрема:

  • 1 крилату ракету “Іскандер-К”;
  • 4 керовані авіаційні ракети Х-59;
  • 5 ударних БпЛА “Shahed-131/136”;
  • 1 БпЛА ОТР “Орлан-10”.

Додамо, що вранці 3 липня російські окупанти “шахедами” та ракетами атакували Дніпро. Відомо, що внаслідок атаки загинуло троє осіб, ще 18 – зокрема 14-річна дівчина – зазнали поранень.

Голлівудська акторка Джессіка Честейн зреагувала на масований ракетний обстріл України з боку РФ. Зокрема актриса зауважила, що відвідувала дитячу лікарню “Охматдит”, яку російські війська цілеспрямовано обстріляли 8 липня.

Цього тижня президент США Джо Байден вітатиме лідерів країн-членів НАТО у Вашингтоні. Альянс святкує свою 75-ту річницю в місті, де підписали оригінальний договір у 1949 році.

8 липня прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді вперше з початку повномасштабно війни Росії проти України відвідує лідера Кремля Володимира Путіна. Зауважується, що серед тем, які планують обговорити на зустрічі — вторгнення Росії в Україну.

8 липня Асоціація автовиробників України поінформувала про зміни споживчих настроїв на рику електромобілів, зазначивши, що проти червня минулого року попит на електрокари в Україні зріс на 35%.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 8 липня. З початку доби відбулося 108 бойових зіткнень.