У НАТО домовилися виділити військову допомогу Україні обсягом 40 млрд євро наступного року

Джерело: Reuters

Союзники НАТО погодилися виділити Україні військову допомогу обсягом 40 мільярдів євро у 2025 році. Західноєвропейський дипломат повідомив, що лідери країн Альянсу підпишуть це зобов’язання наступного тижня під час саміту у Вашингтоні.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг раніше закликав держави-члени зберегти рівень військової допомоги Україні, який  підтримували після повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році, на рівні приблизно 40 мільярдів євро щорічно.

Bloomberg писало, що деякі країни-члени НАТО не бажають брати на себе зобов’язання щодо конкретних багаторічних витрат на військову допомогу Україні.

Проте очікувалося, що вони зможуть укласти угоду, якщо ці 40 мільярдів євро допомоги будуть включені до існуючого зобов’язання НАТО витрачати на оборону щонайменше 2% ВВП.

На платформі “YouTube” збільшать тривалість YouTube Shorts.

Генеральна прокуратура Росії подала позов проти низки великих енергетичних компаній Shell, про що свідчать судові документи.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

За даними ЗМІ, колишній президент США Барак Обама агітуватиме голосувати за віцепрезидентку США Камалу Гарріс за місяць до виборів.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи.