Meta представила новий інструмент для створення 3D-ресурсів на основі ШІ

Джерело: AIatMeta в X (Twitter)

Meta анонсувала новий інструмент для створення 3D-ресурсів за допомогою штучного інтелекту – 3D Gen (3DGen). Компанія стверджує, що 3DGen дозволить користувачам створювати високоякісні 3D-ресурси з високою швидкістю та текстурами менш ніж за хвилину.

Новий інструмент також пропонує можливість змінювати раніше згенеровані або створені людьми 3D-об’єкти за допомогою додаткових текстових команд. 3DGen поєднує два основні технічні компоненти – 3D AssetGen та 3D TextureGen, які перетворюють текстові запити у 3D-моделі та текстури.

Крім того, 3DGen підтримує PBR-матеріали (Physically Based Rendering). Це дозволяє реалістично освітлювати згенеровані 3D-об’єкти для їх подальшого використання у реальних додатках.

На платформі “YouTube” збільшать тривалість YouTube Shorts.

Генеральна прокуратура Росії подала позов проти низки великих енергетичних компаній Shell, про що свідчать судові документи.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

За даними ЗМІ, колишній президент США Барак Обама агітуватиме голосувати за віцепрезидентку США Камалу Гарріс за місяць до виборів.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи.