Грають весілля без нареченого і виходять заміж за себе – новий тренд у японок

Джерело: South China Morning Post

В Японії з’явилася нова тенденція, коли молоді жінки відмовляються від традиційних шлюбних церемоній на користь “сольних весіль”, де вони “одружуються” самі з собою.

Жінка планує весь захід, але залишає нареченого осторонь.

Деяких жінок приваблює бажання одягнути гарну сукню, тоді як інші хочуть відзначити особисту віху в житті.

Зірка фільмів для дорослих Мана Сакура розповіла про цю тенденцію.

На своєму сольному весіллі в березні 2019 року вона одягла обручку на власний палець і сміливо пообіцяла: “Я буду поважати власне життя. У здоров’ї чи у хворобі, я завжди буду любити себе і робитиму себе щасливою”.

Інша жінка, на ім’я Ханаока, провела сольну весільну церемонію в ресторані в Токіо, запросивши 30 друзів і витративши загалом 250 000 єн (1 600 доларів США).

“Вийти заміж за себе не означає, що я не хочу вийти заміж за чоловіка”, – сказала вона.

“Я прочитала про соло-весілля в статті одного блогера і подумала, що не зможу цього зробити. Але близько трьох років тому я почала робити речі, які роблять мене щасливою: носити гарний одяг, насолоджуватися смачною їжею, приймати ванни з пелюстками квітів. Саме тоді я почала думати про само-шлюб”.

Сольне весілля – це не лише для неодружених. У 2018 році таку церемонію провела 47-річна одружена Юкіе. Вона пояснила, що хотіла знову відчути себе нареченою і символічно попрощатися зі своїм минулим “я”, щоб розпочати нове життя.

Минулого року в Японії зареєстровано найнижчу кількість шлюбів за останні 90 років: згідно з урядовими даними, менше ніж 500 000 пар уклали шлюб.

Зменшення кількості шлюбів сприяло зростанню “економіки неодружених”, а сольні церемонії стали новою бізнес-можливістю для весільної індустрії.

Послуги включають фотосесії, на які наречена може запросити друзів чи родину. Жінки також можуть налаштувати свій власний медовий місяць.

“Сольні весілля – це ознака мінливих часів. Зараз все більше японських жінок можуть утримувати себе, не виходячи заміж, і вони не хочуть бути обмеженими традиційними ролями”, – каже організатор однієї з японських весільних компаній.

Компанії розробляють й інші продукти та послуги для самотніх людей – від самостійних походів до караоке.

  • Двадцятичотирирічний Хіроцугу Кімура самотужки обійшов на яхті навколо світу, ставши наймолодшим жителем Японії, якому вдалося це зробити.
  • Японські винахідники з Токійського університету разом з консультантами фірми Toyota створили робота Мусасі  і навчили його керувати невеликим автомобілем.
  • Рівень народжуваності у Японії, який стрімко знижувався протягом останніх років, досяг ще одного рекордно низького рівня. Влада країни, намагаючись подолати демографічну кризу, запустила власний застосунок для знайомств.

На платформі “YouTube” збільшать тривалість YouTube Shorts.

Генеральна прокуратура Росії подала позов проти низки великих енергетичних компаній Shell, про що свідчать судові документи.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

За даними ЗМІ, колишній президент США Барак Обама агітуватиме голосувати за віцепрезидентку США Камалу Гарріс за місяць до виборів.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи.