Ердоган запропонував Путіну допомогти завершити російсько-українську війну

Джерело: Reuters

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запропонував Володимиру Путіну допомогу у завершенні російсько-української війни, однак у Кремлі відкинули його пропозицію.

Спілкуючись з Путіним у кулуарах саміту Шанхайської організації співпраці (ШОС), який триває у Казахстані, Ердоган висловив думку, що припинити війну та встановити справедливий мир можна на умовах, які задовольнятимуть і Україну, і Росію.

Водночас речник Кремля Дмитро Пєсков, коментуючи слова Ердогана заявив, що він не може стати посередником у війні.

“Ні, це не можливо”, – сказав Пєсков, не пояснивши, чому.

Від початку повномасштабної війни, Туреччина, яка є членом НАТО, не стала на сторону жодної зі сторін, намагаючись підтримувати хороші відносини як з Україною, так і з Росією.

Туреччина також не запровадила жодних санкцій проти Росії, на відміну від колег по Альянсу.

Водночас у перші місяці війни Туреччина допомогла підписати так звану Чорноморську угоду, завдяки якій Україна безпечно вивозила зерно з одеських портів. Ця угода діяла рік.

У РФ судять громадянина Сполучених Штатів, якого звинувачують у бойових діях проти Росії на боці України. Прокурори вимагають сім років за ґратами.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Новий звіт вказує, що економіка Великобританії втрачає 11 мільярдів фунтів (13 мільярдів євро) щороку через відсутність жінок на роботі через болісні менструації, ендометріоз, фіброміому та кісти яєчників.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

За даними ЗМІ, половину снарядів, які РФ застосовує у війні проти України, вона отримує з Північної Кореї. Мовиться про близько 3 000 000 снарядів на рік.