«Я не згоден з його риторикою, він, думаю, не згоден з моєю» – Зеленський про Ілона Маска

Джерело: інтерв’ю Зеленського для Bloomberg

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю для Bloomberg подякував Ілону Маску за надання інтернет-сервісів Starlink, які використовують українські військові, але додав, що не згоден з його риторикою.

“Ми використовуємо Starlink і ми довіряємо Starlink. Ці системи над дуже допомогли. Щоправда, ми отримали певну інформацію, що росіяни почали після нас також це використовувати. Це, на жаль, трагедія”, – сказав Зеленський.

Президента спитали, чи довіряє він гендиректору SpaceX, на що той відповів:

“Я не згоден з його риторикою, він, я думаю, не згоден з моєю риторикою. Я воюю, а він там, у США. Якщо він хоче знати, що тут відбувається, він може навідатися”.

Нагадаємо, що раніше Ілон Маск заявив, що “чим довше триватиме війна, тим більше територій завойовуватиме Росія”, та закликав до переговорів.

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт. 

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.