У Міноборони повідомили про просування українських військ на Бахмутському напрямку

Джерело: Ганна Маляр/Telegram

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що станом на 12 липня Сили оборони України успішно стримували наступ російських військ на Куп’янському, Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Ворогу не вдається просунутися, наразі тривають важкі бої.

На Бахмутському напрямку на південному фланзі довкола Бахмута ми сьогодні наступали. Є просування. Зараз наші оборонці закріплюються на зайнятих рубежах, – зазначила Маляр.

Окрім цього, Сили оборони України продовжили наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

За словами заступниці міністра, військові виконують чимало задач, спрямованих на ослаблення ворога та “відпрацювання ситуації до подальших дій”.

Та додала, що за минулі тижні українські армійці суттєво підірвали наступальні та оборонні спроможності ворога на півдні.

Зокрема Маляр пояснила, що через знищення великої кількості складів з боєприпасами, кількість ворожих обстрілів зараз знизилась.

Раніше у Генштабі повідомили, що противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 22 бойових зіткнення.

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.

Улітку 2024 року російські окупанти стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську за наказом командування.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.