У російських Ростові та Приморсько-Ахтарську вночі лунали вибухи: влада каже про атаку БпЛА

Джерело: губернатор Ростовської області РФ Василь Голубєв та глава Краснодарського краю РФ Веніамін Кондратьєв

Вночі 5 липня РФ атакували безпілотники. Вибухи було чутно у Ростові-на-Дону та Приморсько-Ахтарську. Місцева влада звинуватила в атаці Україну та повідомила про жертви.

Зокрема за даними Кондратьєва, у Приморсько-Ахтарську внаслідок атаки пошкоджено цивільні об’єкти.

Згодом він додав, що внаслідок атаки постраждало шестеро осіб, зокрема двоє дітей. Всіх постраждалих госпіталізували.

Також Кондратьєв додав, що внаслідок атаки пошкоджено триповерховий багатоквартирний дім та електропідстанція, яка живить значну частину міста. Мешканців пошкодженого будинку евакуювали, на підстанції тривають ремонтні роботи.

Вранці Кондратьєв повідомив, що у лікарні померла поранена дитина – 6-річна дівчинка.

Щодо Ростова, то за повідомленням Голубєва, над регіоном нібито було збито 10 безпілотників, а через падіння уламків зафіксовано ландшафтні пожежі у кількох місцях – на лівому березі Дона та в Азовському районі.

Водночас Telegram-канал ASTRA з посиланням на місцевих жителів пише, що після атаки БпЛА у Ростові виникла пожежа на нафтовому терміналі, Імовірно, під атакою опинився “НЗНП филиал Ростовский” на лівому березі Дона.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Служба порятунку ведмедів Аппалачі (ABR), розташована неподалік від національного парку Грейт-Смокі-Маунтінс у штаті Теннессі (США), виявила вбитого чорного ведмедя, який намагався поїсти млинців на узбіччі дороги.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.