На Київщині внаслідок падіння уламків збитих БпЛА пошкоджено будинки та авто

Джерело: Київська ОВА

Вночі 5 липня російські окупанти атакували Київську область безпілотниками. Ворожі БпЛА були збиті, однак є пошкодження унаслідок падіння уламків.

За даними КОВА, влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури немає. Постраждалі також відсутні.

Однак унаслідок падіння уламків збитих цілей в одній з територіальних громад пошкоджено шість приватних будинків та автомобіль. В будинках вибиті вікна, пошкоджено паркани.

Всі оперативні служби на місцях. Ведуться роботи з ліквідації та подальшої фіксації наслідків атаки.

У боях за Україну загинув гандболіст, гравець команди СКА-Львів Роман Заєць.

Російські війська активізували наступальні операції на сході України, досягнувши певних успіхів в Донецькій та Луганській областях. Водночас Збройні Сили України проводять активні контратаки на півночі, в Курській області, намагаючись відтіснити противника.

6 жовтня відзначається Міжнародний день африканської діаспори, Міжнародний день благословення рибальського флоту, Всесвітній день церебрального паралічу; в Україні – День вчителя та День територіальної оборони. За церковним календарем вшановують пам’ять святого апостола Томи.

За даними синоптиків, у неділю, 6 жовтня, в низці областей України очікуються опади.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.