Угорці вважають, що Україна для них є більшою загрозою, ніж РФ — опитування

Джерело: Telex

Згідно з результатами опитування, проведеного аналітичним центром Policy Solutions, угорське суспільство наразі вважає Україну більшою загрозою, ніж Росію.

Серед усіх країн угорці вважають Україну найбільшою загрозою (51%), за нею йдуть Росія (46%), Китай (34%) і США (34%).

Соціологи зазначають, що це значна зміна порівняно з минулим роком: у 2023 році Росію вважали загрозою на 12% опитаних більше, ніж Україну.

Згідно з даними дослідників, за останній рік ставлення до України значно погіршилося, незалежно від політичних переконань.

Порівняно з результатами опитування 2023 року, ставлення до українських біженців також погіршилося. Навесні 2024 року лише 17% респондентів почувалися б позитивно, якби українські біженці переїхали до їхнього району, тоді як 49% респондентів ставилися б до цього негативно.

  • Сьогодні, 5 липня,  голова угорського уряду Віктор Орбан прибув до Москви з офіційним візитом і планує зустрітись з Володимиром Путіним.
  • Прем’єр-міністр Угорщини прагне стати посередником у мирних переговорах після того, як виступив проти підтримки Заходом України під час повномасштабного вторгнення Росії.
  • Віктор Орбан заявив, що припинення вогню могло б прискорити переговори з Росією.

Наступник лідера угруповання “Хезболла” Хасана Насралли, Хашем Сафієддін, убитий після удару ізраїльських літаків по Бейруту, повідомили кілька поінформованих джерел.

Репер Шон Комбз, відомий під сценічними іменами Puff Daddy, P. Diddy та Diddy, заборонив співаку Джастіну Біберу розповідати, що відбувалося на його “скандальних вечірках”.

Речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зауважив, що російські війська перекидають ракети С-300 до систем ППО поблизу Керченського мосту, адже вони там їм дуже потрібні.

Американський мільярдер Ілон Маск виступив на передвиборчому мітингу кандидата в президенти США Дональда Трампа в місті Батлер у штаті Пенсильванія.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди в Харкові загинули двоє осіб, ще троє отримали поранення.