YouTube заблокував провоєнних російських виконавців

Джерело: The Telegraph

YouTube заблокував канали кількох відомих російських співаків і артистів, які висловлювали підтримку війні Росії в Україні.

Це рішення прийняли після апеляції Комісії з радіо і телебачення Литви (LRTK), яка погрожувала YouTube “штрафами до 50 000 євро” за порушення санкцій ЄС.

Відтак відеохостинг заблокував акаунти співаків Ярослава Дронова (Shaman), Поліни Гагаріної, Олега Газманова, Григорія Лепса, Юлії Чичеріної та актора В’ячеслава Манучарова.

Дронов і Гагаріна потрапили під санкції ЄС у червні за проведення концертів у тимчасово окупованих регіонах України.

Міністерство внутрішніх справ Естонії днями визнало недостатніми зміни, котрі внесла Естонська православна церква Московського патріархату до свого статуту для розриву зв’язків з Москвою.

Західні дипломати та частина українських посадовців вважають, що найімовірнішим компромісом для завершення війни, Росія збереже контроль над окупованими територіями, а Київ набуде членства в НАТО та гарантій безпеки від альянсу.

Голова ОВА Артем Лисогор повідомив, що на ТОТ Луганщини росіяни вирішили повернутися до радянської практики та запровадили патрулювання вулиць так званими “народними дружинами”.

Посол Росії у Вашингтоні Анатолій Антонов закінчив роботу у США та повертається до Москви. 

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко під час поїздки на південний напрямок передав у підрозділ 126-ї окремої бригади ТрО партію FPV-дронів, а також купольний РЕБ, детектори дронів “Ванільний цукорок” та “Мавіки”.